24 d’octubre 2009

MÉS NOVETATS TARDOR-HIVERN

Matt Groening. Guía para la vida de Bart Simpson. Ediciones B.

Necessites desesperadament saber la veritat? Doncs clava el queixal a aquest envàs petit però ple a vessar d’ingeni, saviesa i coneixement mundans que t’ofereix l’inimitable Bartholomew Simpson.

AADD. Hannah Montana #5: ¡Agárrate fuerte! Everest, 2009.

Quan la Miley i l’Oliver han de formar parella a la classe de teate per a interpretar una escena de Romeu i Julieta, ella té por que tots dos puguin acabar amb un suspens com una casa. Després de tot, l’Oliver és més conegut pel seu comportament excèntric, fins i tot avergonyant, que per les seves qualitats com a actor. A més, quan es tracta de Shakespeare, tampoc és que se li doni gaire bé. Però la Miley tindrà encara més problemes quan demanen a la Hannah Montana que canti l’himne nacional en un partit de Los Angeles Lakers i, de sobte... se li oblida la lletra! La Miley queda destrossada. Tindrà la Hannah el suport dels seus fans?


AADD. Hannah Montana: Verdad o atrevimiento. Everest, 2009.

A la Miley Stewart li encanten els correus electrònics que li envien els fans de la Hannah Montana. Normalment l’escriuen per dir que els encanta la música de la Hanna o per demanar-li consells de moda. Però quan apareix a la seva bústia el correu d’una companya de l’institut, la Miley porta les coses una mica massa lluny. La noia necessita consell sobre un noi pel qual està completament coladeta... Un noi que resulta ser l’Oliver, l’amic de la Miley!



Kazurou Inoue. Collage perfecto #6. Ivrea, 2007

Hachibe Maeda, de quinze anys, és un fogós fetitxista capaç d’arriscar la seva vida per les parts ideals que estima. Però com que només li agraden les parts en particular, encara no ha experimentat el veritable amor! Durant les vacaces d’estiu... Yukari Tsukino, una de les seves companyes, se li ha declarat per sorpresa! També ha conegut la casa de Sakurako Tenmaku i ara el seu repte més gran l’espera a casa de la ninja Kirino Ootori...

Tachibana Higuchi. Alice. Escuela de magia #11. Glénat, 2008.

Un shojo per a somiar! Imagina que vius en poble aïllat i que la teva millor amiga desapareix de la teva vida per anar-se’n a un internat. I imagina que la segueixes fins a Tokio només per a descobrir que tots els alumnes d’aquest internat tenen poders màgics. I imagina, finalment, que descobreixen que tu també tens aquests poders, els quals et fiquen en un munt de situacions divertides però que també et creen enemics perillosos...


J.R.R. Tolkien. El Señor de los Anillos I: La Comunidad del Anillo. Minotauro, 2009

A la tranquil·la i idíl·lica Comarca, un hobbit rep un encàrrec: custodiar l’Anell Únic i iniciar el viatge per a la seva destrucció cap a les Esquerdes del Destí. Amb la companyia de mags, homes, elfs i nans, travessarà la Terra Mitjana i s’internarà a les ombres de Mordor, sempre perseguit per les hordes de Sauron, el senyor de la Foscor, disposat a recuperar la seva creació per a establir el domini definitiu del mal.



J.R.R. Tolkien. El Señor de los Anillos II: La dos torres. Minotauro, 2009

La Companyia s’ha separat i cada integrant ha iniciat camins per separat. Frodo i Sam continuen sols el seu viatge cap al riu Anduin, perseguits per l’ombra misteriosa d’un ésser estrany que ambiciona posseir l’Anell. Mentrestant, homes, elfs i nans es preparen per a la batalla final contra les forces del Mal.

J.R.R. Tolkien. El Señor de los Anillos III: El retorno del Rey. Minotauro, 2009

Els exèrcits del senyor de la Foscor han anat extenent la seva ombra malèfica per la Terra Mitjana. Homes, elfs i nans uneixen les seves forces per presentar batalla a Sauron i les seves hordes. Aliens a aquests preparatius, Frodo i Sam continuen endinsant-se pel país de Mordor en el seu viatge heroic per tal de destruir l’Anell Únic a les Esquerdes del Destí.



Marcus Zusak. La ladrona de libros. Lumen, 2007.

De la mà de Markus Zusak, la Mort ens narra amb tendresa la història d'una nena alemanya que, durant la II Guerra Mundial, després de presenciar la mort del seu germà i haver de ser donada en acollida per la seva mare, muller de comunista, recupera per un temps l'espurna de la vida a Himmelstrasse a través de l'afecte i dels llibres que va robant.


Arnaldur Indrianson. La mujer de verde. RBA, 2009

Aquesta obra és típica de la novel·la negra nòrdica: una història de misteri que ens serveix per explicar i reflexionar sobre la societat islandesa moderna, una societat benestant que amaga secrets i té una cara menys amable. El país del gel és l’escenari d’aquest llibre, que és una barreja de diferents històries situades a diferents èpoques. Per una banda ens explica la dura vida a Islàndia durant la 2ª Guerra Mundial, molt lluny de l’actual prosperitat que viu el país, però d’altra ens explica la vida del protagonista. Indridason no només es limita a explicar una història de policies, sinó que aprofita per fer un retrat de la societat islandesa i els canvis que ha viscut els darrers seixanta anys.

Maj Sjöwall/ Per Wälho. El policía que ríe. RBA, 2009.

A l'Estocolm de 1968, enmig de les protestes antiamericanes, una nit de novembre vuit persones són assassinades a trets en un autobús, un d'ells un policía que anava darrerre d'un assassí. El Departament de Policia d’Estocolm inicia les investigacions d’un crim en massa que els condueix a un altre assassinat comès fa molt de temps. Un clàssic de la literatura nòrdica.



Bill Bryson. Breve historia de casi todo. RBA-Bolsillo, 2005.

Bryson tracta matèries tan terriblement avorrides com la geologia, la química i la física, però ho fa d’una manera que resulten molt entenedores i amenes. La qüestió és: com sabem el que sabem? En les seus viatges a través del temps i de l’espai, Bryson topa amb una esplèndida col·lecció de científics excèntrics, competitius, obsessius... per tal de comprendre què va passar entre la Gran Explosió i l’aparició de la civilització, com vam passar del no res a allò som ara.



RÍOS, J., El treball de recerca: metodologia, recursos i propostes pràctiques per elaborar i presentar pas a pas una recerca. Barcelona: Rosa Sensat, 2008.

Una guia completíssima sobre el TR, molt valuosa sobretot en l’aspecte metodològic i que inclou un quadern per a l’alumnat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada