25 d’octubre 2009

CREPÚSCULO

La novel·la de l’Stephanie Meyer Crepúsculo (Twilight, 2005) és la primera d’una saga de llibres sobre vampirs que ha tingut molt d’èxit entre els adolescents de tot el món (ha estat traduïda a 37 idiomes i ha venut més de 25 milions d’exemplars). La continuen Luna nueva (New moon, 2006), Eclipse (Eclipse, 2007) i Amanecer (Breaking dawn). Stephanie Meyers també ha iniciat un projecte anomenat Sol de medianoche on pretén explicar la història de Crepúsculo però a través dels ulls d’Edward Cullen, el coprotagonista d’aquesta saga vampírica romàntica adolescent.
Les novel·les de la saga Crepúsculo també tenen la seva versió cinematogràfica. De moment, el 2008 va estrenar-se la primera part, que va tenir molt bona acceptació entre els seguidors dels llibres de Meyers; per aquest motiu va decidir-se rodar la segona part, Luna nueva, que s’estrenarà el novembre de 2009, de moment, als Estats Units.

La novel·la Crepúsculo comença quan una noia de disset anys, Isabella Marie Swan, Bella, se’n va a viure a Forks (Washington) perquè el nou marit de la seva mare viatja molt sovint i ella decideix anar-se’n amb el seu pare. Quan comença el nou institut, coneix l’Eric, el Mike, el Tyler, la Jessica i l’Angela, els quals es converteixen en els seus amics. Però el primer dia de classe s’adona de la presència d’uns companys extremadament pàl·lids i bells que pràcticament no tenen relació amb la resta d’alumnes. Són els germans Cullen: Edward, Emmett, Jasper, Alice i Rosalie. De fet, no són germans biològics, sinó que van ser adoptats per Carlisle i Esme Cullen, dos personatges molt peculiars de la vida de Forks.
Poc a poc, Bella es va fixant cada vegada més en l’Edward i descobreix que té una potència física sobrenatural, en especial, quan la salva de ser atropellada per un cotxe. A partir d’aquest moment, les sospites sobre la “humanitat” d’Edward també van en augment. Un dia, el fill del millor amic del seu pare, en Sam, convida la Bella a la platja de La Push. Com que l’Edward no hi pot anar per algun motiu que no ha explicat, com si ho tingués “prohibit”, en Sam ha d’acabar explicant a la Bella la llegenda dels “freds”, els vampirs Cullen. Finalment, la Bella lliga tots els caps i acaba per deduir que l’Edward és un vampir. La cosa es complica perquè, tot i que se senten atrets l’un per l’altra, la Bella és conscient que l’Edward pot resultar un perill. Això no obstant, l’amor que sent l’Edward per la Bella és molt més fort que el desig de mossegar-la i beure’s la seva sang. Aviat comencen els problemes, que cada vegada són més complicats, especialmente quan la Bella i la seva mare es troben en un greu perill perquè el vampir James vol matar-les. Saben que és millor separar-se, però també els resulta impossible viure l’un sense l’altra, encara que el seu amor estigui condicionat per la immortalitat d’un dels dos.

Degut a l’èxit d’aquesta saga, han aparegut altres llibres que també tracten el mite del vampir des del punt de vista adolescent com són les novel·les de la Casa de la Noche: Marcada (Marked), Traicionada (Betrayed), Escogida (Chosen) i Salvaje (Untamed), escrites per P.C.Cast i Kristin Cast.


A la biblioteca de l'institut podeu trobar disponibles:

Crepúsculo
Luna nueva
Eclipse
Marcada
Traicionada

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada