El senyor del zero, María Isabel Molina. Alfaguara (2002). Sèrie Blava
Aquesta aventura extraordinària transcorre, ara fa més d’un mil·lenni, durant l’esplendor del califat de Còrdova. El califa Al-Hakam, el qual «preferia els tributs a les conquestes i els llibres de filosofia a l’espasa», va encapçalar l’edat d’or del gran califat cordovès. Amb la passió pel coneixement i la cultura va aconseguir atreure savis i artistes dels quatre rumbs del compàs, i transmetre la seva experiència cultural a tot el món conegut.
El senyor del Zero és la història d’un mossàrab jove i intel·ligent que estudia les quatre ciències a la cordovesa escola del califa i que destaca pel coneixement i l’habilitat en les matemàtiques. L’enveja, la intolerància i el fanatisme l’obliguen a abandonar la seva terra. El destí el conduirà a recórrer la ruta de la ciència i la cultura des de Còrdova –centre del gran poder cultural del califat– fins als monestirs de Catalunya, Navarra i Toledo; en aquests cenobis dóna a conèixer la valuosa cultura àrab, traduint-ne alguns textos que des d’allí es transmeten a una Europa que sofreix la seva etapa més fosca.
Relats de mitologia. Herois i déus, Maria Àngels Anglada. Proa (2008). Les Eines.
La mitologia grega ha interessat i ha influenciat tota la literatura occidental, i la seva presència encara és ben palpable avui en dia. Mites com el de la guerra de Troia o el llarg viatge d’Ulisses de retorn a casa són presents en pel·lícules i novel·les contemporànies, algunes de molt recents. Aquest llibre de Maria Àngels Anglada, amb l’estudi introductori de Roger Cònsul, té la virtut d’apropar-nos aquests personatges i donar-nos la clau per a interpretar les seves peripècies i les seves virtuts, però també els seus defectes. I és que de l’antiga Grècia n’hem après que també els déus tenien vicis, i els herois, flaqueses.
El 1988 va aparèixer un llibre que canviaria de dalt a baix la nostra concepció de lUnivers, i que es va convertir en un dels més grans best-seller científics: Història del temps, de Stephen Hawking, el geni més gran del segle XX després dEinstein. Malgrat el gran èxit que va tenir, el llibre presentava algunes dificultats de comprensió per al públic menys familiaritzat amb els principis de la física teòrica. Ara, disset anys després, el professor Hawking ha escrit aquest llibre meravellós i senzill que, potenciat per imatges increïbles, posa a l’abast dels mortals els grans misteris del món i de la vida.
Relats de fantasmes, Steven Zorn. Vicens Vives (2002). Cucanya
Aquest llibre no és apte per a porucs i febles. Aquí descobriràs els relats més terrorífics i horripilants que hagis pogut imaginar mai.
Qui ha dit por? En aquesta obra trobaràs els relats més terrorífics que hagis llegit mai: històries d'esperits i morts vivents, genets sense cap i fantasmes que roben castells. No et deixis acovardir i comença a passar les pàgines del llibre. Segur que t'agradarà!
Mitos griegos, María Angelidou. Vicens Vives (2008). Cucanya
El presente volumen constituye una inmejorable introducción al universo de la mitología. Recoge catorce mitos griegos, seleccionados entre los más famosos y atractivos, que han sido narrados con amenidad y sencillez, pero también con una evidente ambición literaria. El libro cuenta con magníficas ilustraciones realizadas por el artista búlgaro Svetlín.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada