05 de març 2010

Federico Moccia

Federico Moccia (Roma, 1963) és autor de diverses novel·les, entre les quals hi ha A tres metres sobre el cel (1992), Tinc ganes de tu (2006), Perdona si et dic amor (2007) i, la darrera de la sèrie, Perdona però em vull casar amb tu (2009).
Moccia és un dels fenòmens editorials més inversemblants dels darrers anys. Les seves tres novel·les (juntament amb la quarta que acaba de sortir) s’han convertit en un referent indiscutible per al públic jove i adolescent Italià, en primer lloc, i d’altres països mediterranis posteriorment, el qual es veu reflectit en les seves històries, que troba autèntiques, perquè connecten molt bé amb la seva realitat social, aquella que veuen al seu voltant.
Com a exemple del fenomen "Moccia", Roma, ja té la seva pròpia “Ruta Moccia” construïda a base de frases extretes dels seus llibres i escrites en forma de grafits a les parets de la ciutat (com "Io e te 3msc", extret d'una escena de la primera novel·la), o bé amb el fenomen del “cadenat de l’amor” que consisteix en què molts joves, com els protagonistes del seu segon llibre, segellen el seu amor tancant un cadenat en els fanals del pont Milvio de Roma i llençant la seva clau al riu Tíber. També cal destacar que no només les novel·les han estat un gran èxit, també les versions cinematògràfiques de la història del Romeo i la Julieta de l'actualitat han causat sensació i els seus protagonistes s'han convertit en ídols juvenils.


Pont Milvio, Roma


Per-ne més:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada