Dan BROWN. El símbol perdut. Barcelona: Empúries, 2009.
Washington D.C.: Robert Langdon, professor de simbologia de la Universitat de Harvard, vola cap a la capital dels Estats Units per donar una classe magistral al Capitoli. Poc després de la seva arribada, apareix al centre de la Rotonda un objecte amb un missatge desconcertant —xifrat en cinc símbols—. En aquesta enigmàtica inscripció Langdon hi reconeix de seguida una invitació atàvica, una crida misteriosa que prové d’un món esotèric i llunyà.
Aquest descobriment coincideix amb el segrest del seu amic i mentor, Peter Solomon, filantrop i membre de la maçoneria. Langdon comprèn que els dos fets estan relacionats i no li queda sinó acceptar el repte de resoldre aquest estrany misteri. És una qüestió de vida o mort. A partir d’aquí, Langdon és arrossegat a una aventura que el portarà cap als túnels, temples i cambres secretes de la ciutat més important dels Estats Units. En poquíssimes hores, tot allò familiar es converteix en un món clandestí i pertorbador els secrets del qual han quedat curosament amagats en un passat de secrets maçònics i revelacions mai vistes que semblen conduir a una veritat impossible i inquietant.
Elle Newmark, El cuiner del dux. Barcelona: Ara Llibres, 2009.
Venècia, 1498. Luciano, un orfe sense un ral, entra a treballar com a aprenent a la cuina d'un prestigiós xef del palau del dux. El seu mestre l'instrueix en la màgia dels ingredients i ens els secrets de l'ofici. Però corre el rumor que el secret més cobejat de tota la cuina es troba amagat entr els seus carrers, en un llibre que conté receptes per a l'amor etern, la immortalitat i el poder immesurable...Àngel BURGAS, Segon trimestre. Barcelona: La Galera, 2008.
"Grumets-Sèrie blava", 194
La Martina i els seus amics havien format un "club d'incompresos" dedicats a defensar altres alumnes de l'escola, igualment incompresos. Però, amb el temps, cada membre del Club ha anat desenvolupant interessos propis que els aparten de la resta. Quan sembla que el Club està a punt de desaparèixer, un nou misteri els tornarà a unir per solucionar-lo... si és que les tensions internes no els tornen a separar...
Gemma PASQUAL. La relativitat d'anomenar-se Albert. Barclona: Barcanova, 2009.
La vida d'en Guillem i la seva família canvia a partir del dia que ell i els seus amics, la Mireia i el Lluís, decideixen donar refugi a un rodamón alemany gran, de cabells blancs i embullats, que es pensa que és Einstein i que ha viatjat en una màquina del temps. A mesura que transcorre la novel·la, unes vegades creurem que és el vell savi i d'altres, que és un pobre boig.
Sílvia ALCÁNTARA, Olor de Colònia. València: 1984, 2009. "Mirmanda"
Un incendi trenca la monotonia de la Colònia. Els magatzems cremem pels quatre costats. El fum ho empudega tot. La sirena sona sense parar, tothom és al carrer. La lluita per salvar la fàbrica és desesperada. Per fi una veu crida: ja no hi queda ningú! Es dóna per apagat el foc, i amos i treballadors van a l'església en acció de gràcies. Realment no hi quedava ningú?
Javier CERCAS, Anatomía de un instante. Barcelona: Mondadori, 2009.
Javier Cercas volia escriure una novel·la sobre el 23 F, però després de reunir tota la informació relativa a aquest moment recent de la història d'Espanya, es va adonar que cap ficció podria fer justícia al material que tenia entre mans. Així, a partir d'un instant que reuneix tres gestos valents, el d'Adolfo Suárez, el de Gutiérrez Mellado i el de Santiago Carrillo, que enmig de les bales disparades pels segrestadors del Congrés van resistir-se a llençar-se al terra el dia del cop d'estat, Cercas construeix un extraordinari relat amb un domini absolut de les fonts documentals i un magistral domini com a narrador.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada